Vladimir Ștefănescu – astronomie și public speaking

Salut. Acest proiect este inițiativa mea de a contopi background-ul meu în astronomie cu experiența mea de vorbitor în public. Între 2016 și 2019 am activat ca muzeograf în cadrul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din București . Acolo, am acumulat o experiență vastă de a vorbi cu grupuri de oameni și a le prezenta cerul înstelat, dar și misterele Universului din expoziția și planetariul muzeului. În paralel, încă din 2012 activez în Asociația Astroclubul București, unde în prezent ocup funcția de Vicepreședinte. Așadar, pasiunea mea pentru astronomie și pentru observații nu este nouă. Dar de unde până unde cursuri de Comunicare, Public Speaking, Leadership…

Îmi place să vorbesc în public, cu mulți oameni

În 2011 am absolvit cursurile de Master în disciplina Științe Politice, modulul Guvernare și Societate. Mai departe, în cadrul activităților mele de la Observator și Astroclub am avut foarte multe prezentări publice de susținut. A început să îmi placă foarte mult. Iar de aici a venit ideea contopirii celor două inițiative într-una singură. Expertise Factory reprezintă rezultatul alăturării astronomiei cu abilitățile de bun comunicator. Cursurile de Comunicare și Public Speaking și de Leadership au venit ca o consecință naturală a background-ului și experienței mele vaste de vorbit în public și a gestionării unei mari Asociații. Dacă vrei și tu să înveți să prezinți mai bine în public, indiferent că ai de susținut un toast sau că ai de condus o ședință la birou, te aștept la cursurile mele. Acolo vei realiza următoarele lucruri:

  • Îți vei depăși zona de confort – acesta este un aspect esențial al dezvoltării personale și profesionale

  • Vei crește substanțial abilitățile de comunicator – în comunicarea verbală și non-verbală

  • Vei afla tehnici profesionale – prin care prezentările tale vor fi mai atrăgătoare

  • Vei putea aplica noțiunile învățate cu toată lumea – atât în mediul profesional, cât și acasă

  • Îți vei crește încrederea, carisma și stima de sine – cu efecte vizibile în orice interacțiune socială

Normal că este nevoie de exercițiu. Dar, făcând primii pași în aceste direcții, fii sigur că ești deja în minoritate. Majoritatea oamenilor nu se apucă de ceva doar pentru simplul fapt că nu consideră că ei pot realiza lucrul respectiv. Și, cu acest tip de mentalitate, sigur nu vor reuși. Dar, așa cum a spus și eseistul și filozoful american Waldo Ralph Emerson:

“All the great speakers were bad speakers at first.”

Un alt loc în care poți să vii să te distrezi și să înveți lucruri interesante sunt prezentările de astronomie și sesiunile de observații prin telescop pe care le desfășurăm din diverse locații inedite din București. Te aștept la evenimente să privim împreună prin telescop Luna, planetele, stelele și, dacă avem noroc, poate prindem și niște vecini interesanți.

Expertise Factory

Misiunea noastră este de a oferi și a creea expertiză, abilități, know-how în mai multe domenii de activitate. În acest sens, desfășurăm cursuri, ateliere, prezentări, evenimente în domenii precum Comunicare și Public Speaking, Leadership, Astronomie. Vă așteptăm la cursurile și evenimentele noastre.

Postări recente