Project Description

Comunicarea = cum ești perceput și cum ești tratat! Ce părinte nu vrea tot ce e mai bun pentru copilul său?

Copilul tău are nevoie de o paletă diversă de instrumente de comunicare pentru a se descurca în orice situație.

Iar acest atelier a fost construit special pentru a-i oferi copilului tău toate aceste instrumente necesare și esențiale, într-o formă distractivă, ușor de înțeles și simplu de pus în practică.

În experiența noastră vastă cu copiii la cursurile și atelierele de astronomie, am observat dificultățile în actul comunicării pe care foarte mulți dintre micii participanți le întâmpină, chiar și atunci când cursul este realizat în mediul online.

Tocmai de aceea ne-am propus să venim în întâmpinarea acestora și a nevoilor lor, oferindu-le acest atelier cu un puternic caracter practic.

Marea problemă este că majoritatea părinților nu dispun nici de timpul necesar dar nici de un cadru profesional sistematizat, elemente necesare pentru îmbunătățirea acestor abilități.

Iar multitudinea de dispozitive la care au acces facil majoritatea copiilor, de la vârste foarte fragede, nu face decât să îi împingă pe copii înspre a deveni din ce în ce mai antisociali.

Totuși, realizăm faptul că vârsta la care aceste aspecte pot fi îndreptate este între 8 și 12 ani. Aceasta este o perioadă esențială în formarea celor mici, iar abilitățile bune de comunicare ale copiilor vor reprezenta baza tuturor competențelor lor sociale ca viitori adulți.

Noi oferim aripi copiilor care vor să zboare. Iar aceste aripi sunt ABILITĂȚILE SOCIALE!

După finalizarea acestui atelier, copilul tău va deveni mult mai sigur pe sine și se va descurca cu succes în orice fel de interacțiune socială:

  • Primă impresie bunăva învăța cum să facă o primă impresie bună și va reuși să păstreze atenția celor cărora li se adresează
  • Soluții pentru bullyingva ști ce are de făcut pentru a nu deveni o țintă a unor agresiuni de tip bullying și va ști cum să răspundă la acestea
  • Relații mai bune cu cei din jurva fi capabil să formeze noi prietenii și va înțelege ce trebuie să facă pentru a se impune ca lider într-un grup
  • Abilități bune de prezentareîși va îmbunătăți mult prezentările publice și va fi capabil să poarte o conversație liberă despre orice subiect, cu mult mai mare ușurință
  • Progres continuuva ști ce are de făcut pentru a progresa în continuare în acest domeniu, chiar și după finalizarea atelierului

Aceste obiective sunt îndeplinite în cele 10 prezentări ale atelierului. Fiecare prezentare este descrisă în detaliu în secțiunea Tematică.

Ce lucruri folositoare va învăța copilul tău?

Atelierul este format din 10 prezentări online interactive, de 1 oră fiecare.

Fiecare ședință are ca subiect o temă, care este mai întâi prezentată și explicată cu imagini și video-uri educative, iar apoi este pusă în practică de către copii, prin diverse activități practice distractive.

Asfel, cei mici au ocazia de a exersa în timpul ședințelor de atelier toate noțiunile învățate.

Tematica este structurată în cele 10 prezentări, după cum urmează:

1. Introducere: ne cunoaștem și trasăm un plan de acțiune
2. De câte feluri este comunicarea
3. Prima impresie – cum facem cunoștință și cum salutăm
4. Cum facem să fim ascultați atunci când vorbim arta conversației
5. Ce să facem și ce să nu facem dacă suntem insultați – soluții pentru bullying
6. Cum ne formăm și cum menținem un grup de prieteni
7. Cum facem să devenim liderul grupului nostru
8. Ce trebuie să facem pentru a ține o prezentare excelentă în fața clasei
9. Cum să vorbim liber despre orice subiect – arta improvizației
10. Cum devenim experți în comunicare – exerciții pentru mai departe

Atelierul este recomandat copiilor cu vârsta între 8 și 12 ani.

Atelierul are un puternic caracter practic și urmărește ca pe parcursul celor 10 prezentări participanții să ia contact cu bazele comunicării, într-un mod interactiv, interesant și distractiv.

La finalizarea atelierului, copiii vor primi o diplomă de participare.

Tu îi poți oferi copilului tău un avantaj decisiv în interacțiunea cu ceilalți! În secțiunea CUM POT PARTICIPA afli exact cum îl poți pregăti pe copilul tău pentru orice situație socială.

Actul comunicării poate părea ceva magic. Ajută-l pe copilul tău să se simtă eroul din poveste!

Atelierul de Comunicare și Abilități Sociale pentru copii este realizat săptămânal, în întregime online (pe platforma Zoom).

Atelierul se desfășoară de 2 ori pe an, cu începere în primăvară și în toamnă. Datele exacte ale următoarei ediții, precum și modul de înscriere, le găsești puțin mai jos.

De asemenea, anunțăm fiecare ediție a atelierului pe pagina de facebook Școala de Astronomie by Expertise Factory și pe canalul de Youtube Expertise Factory.

Datele de desfășurare ale următoarei ediții (cu începere în luna martie 2022):

2, 9, 16, 23, 30 martie

6, 20, 27 aprilie

4, 11 mai

Orele de desfășurare: 18:00 – 19:00

Pentru buna desfășurare a atelierului și pentru ca fiecare copil să poată avea timp pentru activitățile practice din cadrul fiecărei prezentări, grupa va fi limitată la maxim 15 copii participanți. Așa că asigură-i astăzi locul copilului tău în cadrul acestui atelier extrem de important pentru dezvoltarea lui.

Costul total al acestui atelier este de 390 lei, achitați într-o singură tranșă, înainte de începerea primei ședințe.

Modalitate de plată: transfer bancar în contul
RO25 INGB 0000 9999 0994 5871
cu specificare la detalii de plată: eveniment online

După realizarea plății, se va trimite un e-mail la adresa novaexpertisefactory@gmail.com
În acest mail se va atașa dovada plății și se vor specifica următoarele detalii:
Titlul mailului: Atelier Comunicare Copii
Text în mail: numele copilului, vârsta copilului, o adresă de e-mail validă unde va fi trimis link-ul de logare pe Zoom, numele părintelui/tutorelui legal și cnp sau adresa acestuia (pentru facturare).

Fă din copilul tău cea mai bună versiune a lui, oferindu-i un avantaj decisiv în orice interacțiune socială!

Dar poate consideri că momentul pentru dezvoltarea acestor abilități esențiale ale copilului tău este cândva în viitor. Acum ai însă de făcut următoarea alegere:

  • îl lași pe copilul tău să se descurce singur și să învețe din propriile greșeli
  • încerci să găsești informațiile și timpul necesar pentru a-l ajuta tu pe copilul tău
  • alegi să îi oferi copilului tău un avantaj decisiv în interacțiunile sociale, prin participarea la acest atelier

Alegerea este a ta!

LECTOR

VLADIMIR ȘTEFĂNESCU
VLADIMIR ȘTEFĂNESCUProfesor atelier
Este un expert în domeniul comunicării, cu o vastă experiență în lucrul cu copiii, cu pregătire psiho-pedagogică acreditată și cu sute de prezentări susținute, atât în mediul online, cât și față în față. Datorită vastei lui experiențe în prezentările publice, oferă cu regularitate sesiuni de consultanță în acest domeniu către persoane ce au nevoie să își îmbunătățească actul comunicării, pentru job sau în alte activități profesionale.