Project Description

Oferă-i șansa copilului tău de a dezvolta o nouă pasiune!

Cursul nostru este singurul curs de astronomie pentru copii accesibil de oriunde din țară, construit special pentru a îmbina într-un mod echilibrat cele mai importante cunoștințe din domeniul astronomiei cu numeroase activități practice cu tematică astronomică.

Participând la acest curs, copilul tău va înțelege ușor cum funcționează Universul, se va distra cu diverse activități practice și își va face noi prieteni cu aceeași pasiune, din siguranța și confortul propriei case.

Aflându-ne deja la a 6-a ediție a acestui curs, ne bucurăm că am putut deschide noi orizonturi pentru atât de mulți mici astronomi și am putut aduce pe chipurile lor sentimentul de uimire, setea de cunoaștere și bucuria descoperirii.

Educație și distracție la cursul nostru sau timp irosit pe TikTok și Youtube. Tu ce alegi pentru copilul tău?

Copilul tău nu are acces la asemenea informații din alte părți, din cauză că astronomia nu se studiază în școli, în ciuda faptului că din ce în ce mai mulți copii manifestă un interes crescut pentru planete, stele, misiuni spațiale și găuri negre.

În schimb, mințile lor în dezvoltare sunt în mod constant bombardate cu stimuli care să le mențină atenția pe platformele de social media, unde iau contact cu un conținut de cele mai multe ori nepotrivit pentru vârsta și dezvoltarea lor armonioasă pe termen lung. Și unde își pierd ore în șir, nerămânând cu nimic la final.

Știm cu toții că cei mici nu conștientizează acest lucru dar tu, ca părinte, îi poți îndruma către descoperirea și cultivarea unei noi pasiuni prin care să își ocupe într-un mod constructiv timpul.

Vladimir Ștefănescu, profesorul ce susține acest curs, este un expert în domeniul educației astronomice, cu peste 10 ani de experiență în lucrul cu copiii, acesta activând în trecut în cadrul Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu din București.

Pornim într-o aventură spațială de neuitat!

În cadrul cursului vom explora lumea vastă a astronomiei, cu tot ce cuprinde ea. Din acest punct de vedere, tematica acestui curs a fost gândită să acopere o gamă largă de informații și activități, ținând cont de cele mai noi descoperiri din domeniul astronomiei. Cursul nostru este cel mai complex și complet curs de astronomie pentru copii din țară. Prin participarea la acest curs, copilul tău va explora următoarele teme:

 • Sistemul Solar – Soarele, Luna, planetele, asteroizi, comete
 • Stelele – distanțe, viața stelelor, găuri negre, constelații
 • Universul la scară largă – galaxii, Big Bang, evoluția Universului
 • Misiuni spațiale – sonde spațiale, sateliți, misiuni cu echipaj uman
 • Telescoape – cum funcționează, telescoape spațiale, observații prin telescop

Aceste teme sunt structurate în cadrul a 20 ședințe. Fiecare ședință este descrisă în detaliu în secțiunea Tematică.

Ce subiecte interesante va explora copilul tău?

Cursul de Astronomie pentru copii este format din 20 prezentări online interactive, de o oră fiecare. Ședințele de curs se desfășoară online, pe platforma Zoom, o dată pe săptămână. Fiecare ședință are ca subiect o temă, aceasta fiind prezentată cu imagini, video-uri educative și programe profesionale de astronomie (Stellarium, Mitaka, World Wide Telescope, NASA’s Eyes).

La sfârșitul fiecărei ședințe de curs este propusă o activitate practică legată de tematica discutată, ce va fi realizată acasă de către cei mici până la următoarea ședință de curs (urmând instrucțiuni ce vor fi trimise și pe e-mail).

Suportul cursului este unul extrem de atractiv din punct de vedere vizual iar toate noțiunile prezentate sunt explicate pe înțelesul celor mici, pentru ca aceștia să aștepte cu nerăbdare următoarea prezentare. De asemenea, ședințele de curs sunt interactive, copiii fiind mereu stimulați să participe în mod activ. Tematica este structurată în cele 20 ședințe, după cum urmează:

 1. CERUL DE ZI ȘI DE NOAPTE – INTRODUCERE
 2. CEA MAI IMPORTANTĂ STEA – SOARELE
 3. CEA MAI IMPORTANTĂ PLANETĂ – PĂMÂNTUL
 4. SATELITUL NATURAL AL PĂMÂNTULUI – LUNA
 5. PLANETELE TELURICE DIN SISTEMUL SOLAR
 6. PLANETELE GAZOASE DIN SISTEMUL SOLAR
 7. PLANETELE PITICE – DE CE NU MAI ESTE PLUTO PLANETĂ
 8. EXOPLANETELE – LUMI ÎN JURUL ALTOR STELE
 9. ASTEROIZII ȘI COMETELE
 10. TOTUL DESPRE STELE
 11. POVESTEA CERULUI – CONSTELAȚIILE
 12. GALAXIA NOASTRĂ DE LA A LA Z
 13. UNIVERSUL LA SCARĂ LARGĂ
 14. EXTRATEREȘTRII – POSIBILITATEA VIEȚII ÎN UNIVERS
 15. OBIECTE CIUDATE ÎN UNIVERS – GĂURILE NEGRE
 16. MISIUNI SPAȚIALE – DE LA ÎNCEPUTURI PÂNĂ ÎN PREZENT
 17. CUM TRĂIESC OAMENII ÎN SPAȚIU PE STAȚIA SPAȚIALĂ
 18. VIITORUL OMENIRII ÎN SPAȚIU – UNDE, CUM ȘI CÂND
 19. TELESCOAPE – UNELTE DE EXPLORARE COSMICĂ
 20. ASTRONOMIE PRACTICĂ – PRIMII PAȘI

Cursul este recomandat copiilor cu vârsta între 5 și 12 ani, împărțiți în două grupe de vârstă: grupa mică (5-8 ani) și grupa mare (9-12 ani). Conținutul de informații și modul de prezentare este adaptat la cele două grupe de vârstă. La finalizarea cursului de astronomie, copiii vor primi o diplomă de participare.

În martie 2023 decolăm din nou în această spectaculoasă aventură spațială, deoarece începem ediția a VI-a a cursului. Așa că nu rata momentul lansării! În secțiunea CUM POT PARTICIPA afli exact cum îl poți trimite și tu pe copilul tău în această aventură cosmică de neuitat.

Pasiunile mari se construiesc cu pași mici! Ajută-l pe copilul tău să facă primii pași în explorarea Universului!

Cursul de Astronomie pentru copii este realizat săptămânal, în întregime online (pe platforma Zoom). Cursul se desfășoară de 2 ori pe an, cu începere în primăvară și în toamnă. Datele exacte ale următoarei ediții, precum și modul de înscriere, le găsești puțin mai jos. De asemenea, anunțăm fiecare ediție a cursului pe pagina de facebook Școala de Astronomie by Expertise Factory și pe canalul de Youtube Expertise Factory.

Datele de desfășurare ale următoarei ediții (cu începere în luna martie 2023)
1, 8, 15, 22, 29 martie
5, 19, 26 aprilie
3, 10, 17, 24, 31 mai
7, 14, 21, 28 iunie
5, 12, 19 iulie

Orele de desfășurare:
Grupa de vârstă 5-8 ani: 18:00 – 19:00
Grupa de vârstă 9-12 ani: 19:15 – 20:15

Înscrierile se fac pe grupe de vârstă (5-8 ani și 9-12 ani). Pentru buna desfășurare a cursurilor, fiecare grupă va fi limitată la maxim 20 copii participanți. Așa că asigură-i astăzi locul copilului tău în această aventură spațială.

Costul total al acestui curs este de 790 lei, achitați într-o singură tranșă, înainte de începerea primei ședințe.

Modalitate de plată: transfer bancar în contul RO25 INGB 0000 9999 0994 5871 cu specificare la detalii de plată: eveniment online

După realizarea plății, se va trimite un e-mail la adresa novaexpertisefactory@gmail.com
În acest mail se va atașa dovada plății și se vor specifica următoarele detalii:
Titlul mailului: Curs astronomie pentru copii
Text în mail: numele copilului, vârsta copilului (pentru încadrarea în grupa de vârstă aferentă), o adresă de e-mail validă unde va fi trimis link-ul de logare pe Zoom, numele părintelui/tutorelui legal și cnp sau adresa acestuia (pentru facturare).

Un pas mic pentru tine, un salt uriaș pentru dezvoltarea copilului tău!

Dar poate consideri că momentul oportun pentru a-l trimite pe copilul tău în această aventură spațială este cândva în viitor. Cu siguranță că dacă pasiunea lui pentru planete, stele, misiuni spațiale și găuri negre este destul de puternică, te va convinge să îi oferi această bucurie. Acum te afli însă în ipostaza de a face următoarea alegere:

 • Îl lași pe copilul tău să decidă de unul singur ce informații să consume de pe Internet
 • Te străduiești să cauți și să integrezi în programul tău deja aglomerat activități cu tematică astronomică pe care să le realizezi împreună cu copilul tău
 • Alegi să îi oferi copilului tău șansa de a lua parte la această aventură spațială de neuitat și de a dezvolta o pasiune care îi va deschide noi orizonturi

Alegerea este a ta!

LECTORI

VLADIMIR ȘTEFĂNESCU
VLADIMIR ȘTEFĂNESCUProfesor Astronomie
Am o experiență de peste 10 ani în susținerea de cursuri, ateliere, prezentări, training-uri și conferințe pentru adulți și copii. Am activat timp de 3 ani în cadrul Observatorului Astronomic din București și timp de 8 ani în cadrul Asociației Astroclubul București, unde am fost și Președinte. Am o bogată experiență în lucrul cu copiii și pregătire psiho-pedagogică acreditată.