Project Description

Vorbitul în public este exercițiu

Nimeni nu se naște un bun vorbitor în public. Această calitate nu se transmite genetic. Public speaking-ul se învață, se exersează, se perfecționează. Iar indiferent dacă ești novice sau ai experiență în acest domeniu, tot timpul mai este ceva de învățat sau de șlefuit. Modulul nostru de training în Comunicare și Public Speaking se adresează tuturor oamenilor care au de susținut prezentări în public, indiferent de natura lor. Dar noțiunile și exercițiile realizate în cadrul acestui curs sunt esențiale pentru toată lumea. Comunicarea reprezintă un aspect esențial în viața profesională, dar și personală. Iar abilitățile de comunicare vor face diferența între o angajare și “ceva nu îmi place la el/ea”. Gândiți-vă, în ce activități cu alți oameni există comunicare? În toate, bineînțeles!

Datorită înțelegerii acestui lucru, îmbunătățirea constantă a abilităților de comunicare reprezintă o necesitate. Expertise Factory înțelege acest lucru și vine în întâmpinarea ta. Fie că te pregătești pentru un discurs la o nuntă, vrei să conduci mai bine ședințele la muncă sau pur și simplu dorești să devii un comunicator mai eficient, acest curs este pentru tine.

Moduri în care te va ajuta participarea la acest curs:

Acest domeniu, atât de important, nu se studiază în școală, deși toate activitățile sociale se bazează pe comunicare. În plus, mulți adulți consideră că nu au timp sau nu au nevoie să își perfecționeze aceste abilități. Ceea ce ei nu înțeleg este că participarea în cadrul unui astfel de modul are extrem de multe beneficii, unele dintre ele indirecte. Participând la acest curs, vei obține următoarele beneficii:

  • Creșterea abilităților de comunicare – Îmbunătățirea substanțială a abilităților de comunicare non-verbală și verbală
  • Impact în prezentări – susținerile tale publice vor fi mult mai interesante, mai captivante și mai dinamice
  • Îmbunătățirea abilităților sociale – te vei descurca mult mai ușor în orice situație socială
  • Depășirea zonei de confort – îți vei extinde în mod voit zona de confort
  • Dezvoltare personală – vei deveni mai încrezător, mai carismatic și vei crește stima de sine

În plus, vei primi informații și sfaturi practice din partea unui formator cu mare experiență în domeniul comunicării și a prezentărilor publice. De asemenea, vei primi și materialele cursului în format letric, pentru a le consulta ulterior oricând ai nevoie.

Pentru programări și prețuri, contactează-ne

Cum este gândit acest curs

Modul în care am gândit acest curs a fost de așa natură pentru a introduce mai întâi elementele generale folosite în toate actele comunicării. Acest lucru înseamnă că mai întâi vom discuta despre Comunicarea Non-Verbală la modul general, cum se aplică ea și ce presupune. Apoi vom trece la Comunicarea Verbală, tot la modul general, pentru a înțelege mecanismele și elementele acestui tip de comunicare. Iar abia apoi vom aplica noțiunile prezentate în primele două module la activitatea de Public Speaking.

La final, vom aplica toate elementele discutate și le vom pune în practică, în diverse activități. Bineînțeles că vom avea activități practice și pe parcurs, dar ele vor fi mai axate pe ce vom discuta atunci. Finalul va îngloba toate noțiunile prezentate iar tu vei avea oportunitatea de a exersa și a pune în practică ceea ce ai învățat. Pentru că, prin participarea la acest curs, noi dorim să îți oferim un bagaj de abilități practice pe care tu să le scoți din joben oricând vei avea nevoie.

Scopul acestui curs este dezvoltarea ta profesională și personală

Întregul curs este realizat într-o manieră prietenoasă și deschisă, așa că nu ai de ce să îți faci probleme. Vei vedea că, după finalizarea cursului, te vei simți excelent și te vei felicita pentru decizia pe care ai luat-o de a participa. Simpla ta prezență la curs denotă faptul că ești în categoria oamenilor care își asumă responsabilitatea pentru evoluția lor personală. Și asta trebuie să te facă mândru.

De asemenea, vei înțelege complexitatea actului comunicării precum puțini din cunoscuții tăi. Datorită acestui lucru, vei avea un mare avantaj în orice fel de interacțiune. Pentru a vedea exact care sunt subiectele care vor fi prezentate în cadrul cursului, consultă curriculum-ul, accesând detaliile cursului.

Pentru programări și prețuri, contactează-ne

Modulele cursului

Cursul de Comunicare și Public Speaking este structurat în 4 module de 2h. Durata totală a cursului este de 8 ore (cu tot cu pauze). El poate fi realizat în una sau două zile, în funcție de disponibilitatea clienților. Cursul este realizat pe suport PowerPoint. La finalul cursului, fiecare participant primește materialele în format letric.

De asemenea, la finalul cursului vei primi o diplomă de participare. Dar, mai important este că vei avea un avantaj semnificativ față de majoritatea oamenilor, care nu cunosc elementele prezentate în acest curs. Astfel, vei îmbunătăți substanțial calitatea și impactul prezentărilor tale. În plus, vei putea decodifica limbajul non-verbal al oamenilor în diverse situații, înțelegând ce transmit aceștia prin identificarea elementelor de limbaj non-verbal. De asemenea, vei avea la îndemână instrumentele necesare pentru gestionarea mai eficientă a diverselor situații de comunicare.

Curriculum

Cele 4 module sunt au următoarele teme: Comunicarea Non-Verbală (ghid practic), Comunicarea Verbală (ghid practic), Public Speaking partea I (ghid practic), Public Speaking partea a II-a (activități practice și jocuri de improvizație). Mai jos aveți prezentată în detaliu tematica acestui curs:

Comunicarea Non-Verbală Comunicarea Verbală Public Speaking I Public Speaking II
Ce este, cum comunicăm non-verbal Elementele comunicării verbale Ce este public speaking-ul Activități practice
Unde se realizează Tipuri de comunicare verbală Componentele unui discurs Depășirea zonei de confort
Contactul vizual + activitate practică Retorica și carisma Pregătirea și Mindset-ul Improvizație pe teme date
Tonalitatea vocii + exemple practice Context și mindset Cum să nu începi niciodată Discuții libere
Prezentare personală și prima impresie Tehnica de framing + exemple Elemente non-verbale aplicate Feedback participanți
Gestică și mimică, efectul de oglindă Vocabular și gramatică Elemente verbale și de conținut Întrebări și răspunsuri
Proximitate, orientarea corpului Sfaturi utile + activitate practică Umorul și imprevizibilul Înmânarea diplomelor
Identificarea minciunii Soluții pentru situații dificile Cheia oricărei prezentări
Pentru programări și prețuri, contactează-ne

LECTORI

VLADIMIR ȘTEFĂNESCU
VLADIMIR ȘTEFĂNESCULector
Am o experiență de peste 10 ani în susținerea de cursuri, ateliere, prezentări, training-uri și conferințe pentru adulți și copii. Am activat timp de 3 ani în cadrul Observatorului Astronomic din București și timp de 8 ani în cadrul Asociației Astroclubul București, unde am fost și Președinte. Am o bogată experiență în lucrul cu copiii și pregătire psiho-pedagogică acreditată. Sunt absolvent al studiilor de Masterat în domeniul Științelor Politice, în cadrul SNSPA.
CORINA BUNGHEZ
CORINA BUNGHEZLector
Am o experiență de 8 ani în susținerea de cursuri și prezentări, atât în cadrul ASE cât și în cadrul altor organizații. Sunt Doctor în Marketing, studii realizate în cadrul ASE București. De asemenea, sunt licențiată în Arta Actorului, în cadrul UNATC București. Numeroasele apariții în public și prezentările susținute de-a lungul carierei mă recomandă în training-urile susținute în cadrul activităților desfășurate de Expertise Factory.